Osztozkodjon okosan – avagy miért van szükség osztatlan közös földtulajdon felszámolása előtt termőföld-értékelésre?

Magyarországon körülbelül 2,5-3 millió honfitársunknak van valamilyen mértékű tulajdonrésze osztatlan közös földterületben. Ráadásul a tulajdonosok számottevő része nem a mezőgazdaság területén tevékenykedik, így ismeretekre még inkább szükségük lehet. Olvassa tovább blogcikkünket, ha Önt is érdekli, hogyan ülhet be magabiztosan egy felszámolási tárgyalásra!

Nem kis kihívást jelent az osztatlan közös tulajdon kezelése mind a használatot, mind a hitelfedezetként történő hasznosítást, mind pedig a tulajdoni hányadok öröklését és eladását tekintve – a jelenlegi jogszabályi környezetben. Ezért merül fel ma olyan gyakran a tulajdonviszonyok rendezésének igénye. Az osztatlan közös földtulajdon birtokosainak három lehetőségünk van erre. Megoldhatják a problémát az ingatlan megosztásával, egyetlen tulajdonostárs tulajdonba vételével vagy kisajátítással. Eddig minden rendben lehet, viszont tapasztalataink szerint itt következik a fekete leves: azaz, hogy mennyi is az annyi, mennyit ér a mezőgazdasági ingatlan. Elképzelhető, hogy minden tulajdonostárs szerint más-más összeget…

A folyamat egyik legérzékenyebb kérdése tehát az ártárgyalás, ‍ami időnyomás mellett különösen sok feszültséggel járhat a felek között. Fontos tudni, hogyha öröklés vagy egyéb bekebelezési igény miatt az egyik tulajdonos kezdeményezi a birtokba vételi eljárást, akkor annak 90 nap alatt le kell zárulnia. Információk hiányában pedig problémás lehet az osztozkodás. Ebben segít az Agrotax független termőföld-értékelése!

Miért válassza szolgáltatásunkat?

Bármelyik oldalon is áll a tárgyalás során, pontos adatokra lesz szüksége a megalapozott döntéshez, mely miatt később sem fog fájni a feje. Ne töltsön időt hosszadalmas és bonyolult hivatali ügyintézéssel, amely után még mindig csak nyers adatokra tehet szert, az érdemi munka ez után következne, hiszen Önnek a dokumentumok értelmezését követően még számos következtetést le kellene vonnia az adott földterületről, ez pedig szakképzettség nélkül lehetetlen küldetés. Ilyenkor sokan feladják, és ezzel akár milliókat is bukhatnak.

Hozzon okos döntést, és válassza az Agrotax ár-érték arányban is páratlan szolgáltatását. Legyen túl velünk a földértékelésen mindössze 24 órán belül!

Digitalizált és modern rendszerünk aktuális, friss és korrekt adatokból dolgozik, a tőlünk kapott komplex értékelés reálisan, a piaci környezethez igazítva, részletes összehasonlító elemzést követően készül el.

További előny, hogy nincs szükség az adott – esetenként távoli – földterület személyes bemutatására sem. A szolgáltatást kényelmesen, akár nappalija foteljából is igényelheti. A szemle az online adattárolók segítségével is megvalósítható professzionális minőségben.

A terület konkrét értékén felül a föld összes műszaki adatát átadjuk Önnek, melyekkel így alaposan megismerheti mezőgazdasági ingatlanát, és sikeres üzleti döntéseket hozhat. Mindezek birtokában magabiztosan, és hivatkozási alappal a kezében vehet részt a tárgyaláson, amivel még az esetleges konfliktusokat és feszültségeket is elkerülheti.

Blogcikkünk elolvasásával máris közelebb került tárgyalása sikeréhez. Válasszon egy minden befolyástól mentes, objektív szolgáltatást, és élvezze előnyeit!