Több millió földtulajdonost érinthetnek és valamennyi gazdálkodó tevékenységét befolyásolhatják a földjogi szabályozás tervezett módosításai.

Médiamegjelenés

Egyre drágább kincs a termőföld

www.magyarnemzet.hu

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki termőföld vásárláson gondolkodik. Az elmúlt években tapasztalt drágulást követően tavaly is két számjegyű áremelkedés söpört végig a hazai piacon.

2020.02.28

Brutális árrobbanás: ennyibe kerülnek most a földek Magyarországon

Agrárszektor.hu

A termőföld hektáronkénti átlagára 2019-ben elérte az 1,602 millió forintot, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint. A haszonbérleti díjak is emelkedtek, a szántónál 13 százalékkal az előző évhez képest (72 097 forint/hektár).

2020.02.27

Tovább drágul a föld

Agrárfigyelő

Beindult a földpiac Magyarországon, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek tovább drágultak tavaly. Beteljesült az Agrotax Kft. egy évvel ezelőtti prognózisa: 2018-ban a szántók éves átlagos drágulása 10 százalékos volt, egyes művelési ágban pedig még ennél is nagyobb – hívja fel a figyelmet a precíziós termőföld-értékbecsléssel is foglalkozó cég […]

2019/1. szám