header image
Blog
Haszonbérleti díjkalkuláció: 9 dolog, amiben segít az Agrotax + 1 tippblog kép
A földvásárlás előszobájában, azaz haszonbérleti megállapodás előtt áll vagy éppen az új bérleti szerződése megkötésének részletein gondolkodik? Úgy érzi, nem halad, információk hiányában inkább csak toporog? Tudjuk, hogy mekkora fejtörést és milyen hosszadalmas utánajárást igényel az átgondolt árszabás, hiszen ez a döntés hosszú távon nyomja rá bélyegét akár mindennapjaira is. Ne aggódjon, van gyors és korrekt segítség! Legyen felkészült, lássa tisztán a földügyeit az Agrotaxszal!A haszonbérleti szerződés hosszútávú elköteleződést jelent, pontosan ebben áll e megállapodási forma szépsége és rizikója is, és éppen ezért javasolt körültekintő megfontoltsággal kialakítania álláspontját – legyen akár bérlő, akár bérbeadó. Alábbi blogcikkünkben összeszedtük, mik azok a sarokpontok, melyekben a folyamat során az Agrotax Ön mellett áll.Hogyan jelenhet meg felkészülten a díjtárgyaláson, melyen az új haszonbérleti szerződésedről lesz szó? Mi sem egyszerűbb ennél! Az Agrotax – Magyarország első – digitális értékelő kalkulátora 24 órán belül megállapítja a helyben szokásos, illetve a föld műszaki-diagnosztikai adataival korrigált, reális, egyedi bérleti díját.
Lássuk, a részleteket: ebben nyújt támogatást az Agrotax!
  1. Megmutatjuk a pontos és reális bérleti díjat haszonbérleti szerződése megkötéséhez. Ehhez figyelembe vesszük a helyi sajátosságokat, illetve a föld műszaki-diagnosztikai adatait is.
  2. Magabiztos tárgyalási pozícióba kerül, ha birtokában van a hiteles értékelésnek. Tudja le profikhoz illően a kihívást!
  3. A független értékelés segít bizalmi légkört kialakítani a felek között, és objektív hivatkozási alapként szolgál.
  4. Mivel ez a típusú szerződés általában hosszú távra szól, elengedhetetlen, hogy azt a mindenkori piaci viszonyokhoz igazítsa. Vegye figyelembe, hogy a haszonbérleti díj meghatározása lehetőséget teremt az árszabás időszakos felülvizsgálatára.
  5. Érdemes tisztán látni a szóban forgó föld értékét, hiszen amennyiben a meglévő szerződésben szereplő bérleti díj +/- 20%-ban eltér a helyben szokásos piaci bérleti díjaktól, úgy törvényesen lehetőség van – akár utólagosan is – annak megváltoztatását kezdeményezni. Előzze meg a kellemetlen meglepetéseket!
  6. Az Agrotax digitális földbirtok-értékelés nemcsak az árat tartalmazza, hanem a földrészlet minden kulcsfontosságú műszaki-diagnosztikai adatát is, amelynek információtartalma a korrekt üzletkötéshez nélkülözhetetlen.
  7. Erre az értékelésre nem kell heteket várni vagy szabadságot kivennie az ügyintézés miatt. Ezt kényelmesen, otthonából is igényelheti, az eredményt pedig munkanapokon 24 órán belül elkészítjük PDF formátumban, digitális aláírással, időbélyegzővel ellátva. Az Agrotaxszal tehát nemcsak pénzt, de időt is spórol.
  8. A szolgáltatás rendkívül kedvező áron érhető el, amely nem tartalmaz rejtett költségeket, a megrendelés előtt pedig minden információt megtalál aktuális díjszabásunkról.
  9. Messzemenően precíz adatokat szolgáltatunk, melyekkel a birtokában nem marad megválaszolatlanul a kérdés, vajon jó árat szabott-e meg.
+ Agrotax-tipp: A haszonbérleti szerződés megkötésekor a felek állapodjanak meg a – kölcsönösen elfogadott – bérleti díj rendszeres felülvizsgálatában, biztosítandó az értékmegőrzés, illetve a mindenkori piaci viszonyokhoz való igazítás lehetőségét. Például szerződésbe foglalható a kölcsönös megállapodás, az inflációs ráta, a rendszeres értékelések készítése is.Válassza teljes körű kalkulációnkat, és élvezze online értékelési rendszerünk előnyeit!
Kérdése van a szolgáltatásainkkal kapcsolatban? Várjuk üzenetét!

Kapcsolat

9026, Győr, Víztükör utca 4., A. ép
facebook.com/agrotax.hu

Sajtókapcsolat

sajto@agrotax.hu

További információk

MódszertanunkAdatkezelés és tárolásÁltalános szerződési feltételek

Agrotax-hírlevél

Iratkozzon fel!Ha nem akar lemaradni a legfrissebb híreinkről és az aktuális akciókról, kérje hírlevelünket adatai megadásával
Szakmai partnerünk a SimplePay
SimplePay vásárlói tájékoztató
2024 - @X-Holding Zrt.
Smart Project Consulting Informatikai Kft.Marketing Empire.